Love My Office

Miljövänlig Golvrenovering

Vår golvrenovering för företag är miljövänlig, enkel och kostnadseffektiv

Minska kostnaden för er golvrenovering

Ofta behöver golvläggare avsätta 3 till 10 dagar för en golvrenovering beroende på omständigheterna och verksamheten behöver stängas av under tiden.

Detta leder till en hög kostnad eftersom ny golvbeläggning behöver köpas in och det tar dessutom hantverkarna många timmar att genomföra en sådan renovering. 

Ofta blir även företagets verksamhet påverkad eftersom intäkter riskerar utebli medan renovering pågår.

Med vår lösning får kunder nya golv på bara 8-16 timmar – ofta utan att behöva stänga av verksamheten!

Renovera golv istället för att riva ut

Love My Office erbjuder en miljövänlig och hållbar metod för golvrenovering som gör att slitna och skadade golv blir som nya igen. Vi återanvänder det befintliga golvet vilket sparar in rejält på kostnaden och är mycket mer miljövänligt. Om ni önskar förnyelse erbjuder vi även anpassning av färg och mönster.

Den patenterade renoveringsmetoden baseras på härdning av polyuretan (PUR) med UV-maskiner och har tagits fram av den välkände aktören Dr.Schutz i Tyskland.  I Europa har över 50 miljoner kvadratmeter golv renoverats med denna teknik hos bland annat Samsung, Delphi Electronics och Philips.

Fördelar

Klicka på ikonerna för att läsa om fördelarna med PUR-renovering.

Ni kan köra en truck eller gå på golven direkt efter härdning. Det innebär att er golvrenovering blir snabb och smidig och inte stör er dagliga verksamhet.

PUR-tekniken leder till att våra kunder ofta sparar 40-75 % av kostnaden jämfört med andra sätt att renovera golv.

Ni slipper även inkomstbortfall eftersom er dagliga verksamhet kan fortsätta som vanligt och inte behöver stängas av.

Genom att räkna på era indirekta kostnader för en golvrenovering blir ofta PUR-renovering ett ännu mer fördelaktigt alternativ.

Att renovera 100 kvadratmeter golv ger vanligtvis upp till ett ton deponi samtidigt som giftiga ämnen som asbest kan lösa ut i äldre fastigheter.

Med PUR-renovering minskar belastningen på miljön och även ert koldioxidutsläpp eftersom vi renoverar istället för att riva ut ett golv som kan återanvändas.

Polyuretan är ett mycket motståndskraftig ämne. Därför är PUR-renoverade golv mycket lämpliga i miljöer med påfrestning på golven som lagerlokaler, industrigolv, frisörsalonger och tandläkarmottagningar och sporthallar.

I en undersökning framkom att PUR-renoverade golv har hela 99,5 % mindre bakterier efter renovering och blir mycket lättare att rengöra i fortsättningen.

PUR-renoverade golv får en hård, fast och slät yta där friktionsgraden kan anpassas beroende på verksamhet. Det innebär att ni får ett golv som är mycket lättare att rengöra med mindre smuts, damm och bakterier.

PUR-renovering kan göras med ESD-skyddande komponenter vilket innebär att ni får ett fullgott ESD-golv snabbt och flexibelt.

Därför har bland andra Audis underlvereantör Delphi Electronics valt att renovera sina ESD-golv med denna teknik. Delphi förser bland annat Audi med elektroniska komponenter för air bags.

Före- och efterbilder från utförda golvrenoveringar

(För pekaren eller fingret över bild)

Centralbadet i Stockholm har valt att renovera sina trägolv med PUR-renovering.

Centralbadet i Stockholm har valt att renovera sina trägolv med PUR-renovering.

Kroppkärrsskolan i Karlstad har renoverat sina sportgolv med PUR-teknik.

Kroppkärrsskolan i Karlstad har renoverat sina sportgolv med PUR-teknik

Rikshem i Jarlaberg har renoverat skolköket med PUR-teknik. Det nya golvet står emot smuts, bakterier och höga temperaturer och blir lätt att rengöra.

Rikshem i Jarlaberg har renoverat skolköket med PUR-teknik. Det nya golvet står emot smuts, bakterier och höga temperaturer och blir lätt att rengöra.

Rikshem i Nacka fick en ny infälld matta i linoleum, en golvlucka och ett ytskikt av PUR-lackering.

Rikshem i Nacka fick en ny infälld matta i linoleum, golvlucka och ett ytskikt av PUR-lackering.

Fittja Pulsen, en fritidsgård i Botkyrka som använt PUR-lack för sina golv.

Fittja Pulsen, en fritidsgård i Botkyrka som använt PUR-lack för sina golv.

Sporthall med plastmatta, renoverad med PUR-lack.

Sporthall med plastmatta, renoverad med PUR-lack.

Fritidsgård i Huddinge, golv av gummi

Fritidsgård i Huddinge, golv av gummi

Minimal störning av den dagliga verksamheten

Härdning med UV-ljus sker ögonblickligen

PUR-lacken härdas med hjälp av en UV-maskin och reaktionen sker omedelbart. Det går att köra en truck över golvet eller gå på det direkt efter UV-härdningen vilket gör golvrenoveringen mycket tidseffektiv.

Detta innebär stora fördelar eftersom vi kan arbeta sektionsvis på små ytor i taget. Den dagliga verksamheten utsätts därför för minimal störning medan renoveringen pågår. Samtidigt minskas tidsåtgången för renoveringen till ungefär en tredjedel (8-16 timmar) av tiden som det normalt tar att riva ut och lägga om golven.

uv-ljus-pur-lackering

Under härdning uppnås full hårdhet direkt och golven blir som nya

Under härdning uppnås full hårdhet direkt och golven blir som nya

Motståndskraftigt och lätt att rengöra

Står emot kemiska substanser

PUR-lacken genererar ett mycket tåligt och motståndskraftigt ytskikt på golvet och är därför att rekommendera till verksamheter som handskas med starka kemikalier, som exempelvis en frisörsalong eller tandläkarmottagning.

Blir mycket lättare att rengöra

Eftersom PUR-lacken stryks med pensel på golven och sedan härdas, så leder det till att golvets yta blir mycket slät och utan några håligheter.

Det innebär att rengöring av golvet blir väldigt mycket enklare. En fallstudie visade att golv renoverade med PUR-lack absorberar ca 50 % mindre smuts. Det blev därför ca 80 % lättare att städa jämfört med polish- eller vaxade golv. Mätningarna har gjorts med ATP.

Det här gör att PUR-lackeringen även passar mycket bra för äldreboenden, sjukhus och andra typer av verksamheter där det är viktigt med rena och bakteriefria ytor.

Den lackerade ytan genererar ett mycket starkt skydd mot kemikalier, bakterier och smuts. Behöver inte konventionellt underhåll med Polish.

Den lackerade ytan genererar ett mycket starkt skydd mot kemikalier, bakterier och smuts. Behöver inte konventionellt underhåll med Polish.

Vi hjälper er med färg, form och mönster

Ofta vill våra kunder byta kulör eller mönster på golven i samband med en renovering. Därför arbetar vi med RAL-färger som är det Europeiska färgmatchningssystemet som definierar färg för bestrykningar och plast. Så säkerställer vi att våra kunder får önskad kulör till golven.

Vi tar med färgkartor och materialprov under våra behovsanalyser för att underlätta ert val.

PUR-tekniken fungerar även i miljöer med behov av att renovera ESD-golv. Det kan röra sig om en elektronikverkstad, en serverhall eller en operationssal i ett sjukhus.

Bilderna nedan är exempel på en elektronikverkstad där golven renoverades med en ytbeläggning och ESD-skydd.

Läs mer om ESD-golv genom att klicka här.

Boka en kostnadsfri golvundersökning här:

Våra konsulter undersöker era golv och ger er ett utlåtande och kostnadsförslag.