Love My Office

Miljövänlig Golvrenovering

Vår golvrenovering är miljövänlig, snabb och kostnadseffektiv

Minska kostnaden för er golvrenovering

Ofta behöver golvläggare avsätta 3 till 10 dagar för en golvrenovering beroende på omständigheterna och verksamheten behöver stängas av under tiden.

Detta leder till en hög kostnad i form av nytt golvbeläggning och många debiterade timmar. Samtidigt blir ofta företagets verksamheten lidande då renoveringen pågår och därmed riskerar intäkter utebli under renoveringsperioden.

Med vår lösning får kunder nya golv mycket kort tid, ofta bara 8-16 timmar!

Renovera golv istället för att riva ut

Love My Office erbjuder en innovativ golvrenovering som gör att slitna och skadade golv blir som nya igen. Våra kunder behöver inte riva ut eller lägga om golven utan kan återanvända det befintliga golvet. Vi erbjuder även anpassning av färg och mönster.

Den patenterade renoveringsmetoden baseras på härdning av polyuretan (PUR) med UV-maskiner och har tagits fram av den välkände aktören Dr.Schutz i Tyskland.  I Europa har över 50 miljoner kvadratmeter golv renoverats med denna teknik hos bland annat Samsung, Delphi Electronics och Philips.

Fördelar

Klicka på ikonerna för att läsa om de bästa fördelarna med PUR-renovering.

Direkt efter härdning kan ni köra en truck eller gå på golven. Det innebär att renoveringen går mycket snabbt, otroligt enkel och inte stör er dagliga verksamhet.

PUR-tekniken leder till att våra kunder ofta sparar 40-75 % av kostnaden jämfört med andra sätt att renovera golv.

Ni slipper även inkomstbortfall eftersom er dagliga verksamhet kan fortsätta som vanligt och inte behöver stängas av.

Genom att räkna på era indirekta kostnader för en golvrenovering blir ofta PUR-renovering ett ännu mer fördelaktigt alternativ.

Att renovera 100 M2 ger vanligtvis upp till ett ton deponi, samtidigt som giftiga ämnen som asbest kan lösa ut i lite äldre fastigheter.

Med PUR-renovering minskar belastningen på miljön och även ert koldioxidutsläpp eftersom vi renoverar istället för att riva ut ett väl fungerande golv.

Polyuretan är ett mycket motståndskraftig ämne. Därför är PUR-renoverade golv mycket lämpliga i miljöer med mycket påfrestning på golven, som exempelvis frisörsalonger och tandläkarmottagningar, operationssalar och mottagningar på sjukhus och vårdcentraler samt lagerlokaler och sporthallar.

I en undersökning framkom att PUR-renoverade golv har hela 99,5 % mindre av normal bakterietillväxt jämfört med gamla och slitna golv.

PUR-renoverade golv får en hård, fast och slät yta där friktionsgraden kan anpassas beroende på verksamheten i lokalen. Det innebär att ni får ett golv som är mycket lättare att rengöra med mindre smuts, damm och bakterier.

PUR-renovering kan göras med ESD-skyddande komponenter vilket innebär att ni får fullgoda ESD-golv på ett mycket flexibelt och snabbt sätt.

Därför har bland andra Audis underlvereantör Delphi Electronics valt att renovera sina ESD-skyddade golv i sin elektronikindustri. Delphi förser bland annat Audi med elektronikiska komponenter för air bags.

Före- och efterbilder från utförda golvrenoveringar

(För pekaren eller fingret över bild)

Centralbadet i Stockholm har valt att renovera sina trägolv med PUR-renovering.

Centralbadet i Stockholm har valt att renovera sina trägolv med PUR-renovering.

Kroppkärrsskolan i Karlstad har renoverat sina sportgolv med PUR-teknik.

Kroppkärrsskolan i Karlstad har renoverat sina sportgolv med PUR-teknik

Rikshem i Jarlaberg har renoverat skolköket med PUR-teknik. Det nya golvet står emot smuts, bakterier och höga temperaturer och blir lätt att rengöra.

Rikshem i Jarlaberg har renoverat skolköket med PUR-teknik. Det nya golvet står emot smuts, bakterier och höga temperaturer och blir lätt att rengöra.

Rikshem i Nacka fick en ny infälld matta i linoleum, en golvlucka och ett ytskikt av PUR-lackering.

Rikshem i Nacka fick en ny infälld matta i linoleum, golvlucka och ett ytskikt av PUR-lackering.

Fittja Pulsen, en fritidsgård i Botkyrka som använt PUR-lack för sina golv.

Fittja Pulsen, en fritidsgård i Botkyrka som använt PUR-lack för sina golv.

Sporthall med plastmatta, renoverad med PUR-lack.

Sporthall med plastmatta, renoverad med PUR-lack.

Fritidsgård i Huddinge, golv av gummi

Fritidsgård i Huddinge, golv av gummi

Minimal störning av den dagliga verksamheten

Härdning med UV-ljus sker ögonblickligen

PUR-lacken härdas med hjälp av en UV-maskin och reaktionen sker omedelbart. Det går att köra en truck över golvet eller gå på det direkt efter UV-härdningen vilket gör golvrenoveringen mycket tidseffektiv.

Detta innebär stora fördelar eftersom vi kan arbeta sektionsvis på små ytor i taget. Den dagliga verksamheten utsätts därför för minimal störning medan renoveringen pågår. Samtidigt minskas tidsåtgången för renoveringen till ungefär en tredjedel (8-16 timmar) av tiden som det normalt tar att riva ut och lägga om golven.

 • Minimal störning av verksamheten
 • Tidsbesparing - renoveringen kan göras på kvällstid eller helg
uv-ljus-pur-lackering

Under härdning uppnås full hårdhet direkt och golven blir som nya

Under härdning uppnås full hårdhet direkt och golven blir som nya

Motståndskraftigt och lätt att rengöra

Står emot kemiska substanser

PUR-lacken genererar ett mycket tåligt och motståndskraftigt ytskikt på golvet och är därför att rekommendera till verksamheter som handskas med starka kemikalier, som exempelvis en frisörsalong eller tandläkarmottagning.

Blir mycket lättare att rengöra

Eftersom PUR-lacken stryks med pensel på golven och sedan härdas, så leder det till att golvets yta blir mycket slät och utan några håligheter.

Det innebär att rengöring av golvet blir väldigt mycket enklare. En fallstudie visade att golv renoverade med PUR-lack absorberar ca 50 % mindre smuts. Det blev därför ca 80 % lättare att städa jämfört med polish- eller vaxade golv. Mätningarna har gjorts med ATP.

Det här gör att PUR-lackeringen även passar mycket bra för äldreboenden, sjukhus och andra typer av verksamheter där det är viktigt med rena och bakteriefria ytor.

 • Skapar en renare och fräschare arbetsmiljö
 • Golven blir tåligare mot slitage och skador
 • Passar utmärkt för miljöer med höga krav på renlighet och där det förekommer starka kemikalier
 • Minskar behovet av lokalvård. Sparar pengar och minskar belastningsskador för lokalvårdare

Den lackerade ytan genererar ett mycket starkt skydd mot kemikalier, bakterier och smuts. Behöver inte konventionellt underhåll med Polish.

Den lackerade ytan genererar ett mycket starkt skydd mot kemikalier, bakterier och smuts. Behöver inte konventionellt underhåll med Polish.

Nackdelar med den gamla metoden
 • Tar mellan 3 till 10 arbetsdagar, verksamheten måste stängas av - vi löser det på mellan 8 till 16 timmar!
 • Kostar ofta två till fyra gånger så mycket som PUR-renovering
 • Orsakar onödig belastning på miljön - vi gör det miljövänligt

Idag tar det vanligen mellan tre och tio arbetsdagar att genomföra en golvrenovering med traditionell golvläggare, och innebär att gamla golvmattor tas ut och att helt nya läggs in.

Detta är både ett kostsamt och krångligt sätt att renovera eftersom det innebär att företagets verksamhet behöver stängas ned under flera dagar.

Den slitna golvbeläggningen kan renoveras till nyskick men kastas istället. Detta blir både dyrt och är inte särskilt miljövänligt.

Med PUR-renovering återfår slitna golv sina ursprungliga egenskaper vilket leder till att kostnaden, tiden och belastningen på miljön minskar.

Vi hjälper er med färg, form och mönster

Ofta vill våra kunder byta kulör eller mönster på golven i samband med en renovering. Därför arbetar vi med RAL-färger som är det Europeiska färgmatchningssystemet som definierar färg för bestrykningar och plast. Så säkerställer vi att våra kunder får önskad kulör till golven.

Vi tar med färgkartor och materialprov under våra behovsanalyser för att underlätta ert val.

PUR-tekniken fungerar även i miljöer med behov av att renovera ESD-golv. Det kan röra sig om en elektronikverkstad, en serverhall eller en operationssal i ett sjukhus.

Bilderna nedan är exempel på en elektronikverkstad där golven renoverades med en ytbeläggning och ESD-skydd.

Läs mer om ESD-golv genom att klicka här.

Vi hjälper er genom hela golvrenoveringen

 • Vi undersöker era golv kostnadsfritt!
 • Renovering kan utföras kvällar eller helger
 • Förebyggande golvvård efter renoveringen

Boka en kostnadsfri golvundersökning här:

Våra konsulter undersöker era golv kostnadsfritt och ger er ett utlåtande och kostnadsförslag. 

Jag godkänner hantering av mina personuppgifter enligt Love My Office's Personuppgiftspolicy